Om mig

Vilda rosenblad, författare, serietecknare, illustratör

Jag föddes tidigt 80-tal och visste direkt vad jag skulle bli.
Flygvärdinna. Nej, sångerska. Nej, kock, stuntman, skådis, politiker…
Det bidde inget av det.
Förutom kanske online, där är jag en blandning av allt utom det där som har med flyg att göra (#jagstannarpåmarken!) Men under tiden har jag haft en stabil inriktning, under alla år har jag ägnar mig åt skrivandet och åt konsten.

Sedan den dag jag blev vuxen och flyttade hemifrån har jag dock jobbat ordentligt på att skärpa mig och skaffa jobb och försörjning. Det går väl inte att försörja sig på att skriva och rita, heller? Det vet väl alla?
Så jag har jobbat med allt mellan bullförsäljning, varuräkning och servering till hemtjänst och lärarvikariat istället. Jag har startat företag också. Ett hotell jag drev i Stockholm, ett rawfoodcafé, en webshop. Allt för att tränga bort behovet att skapa.

Tidigt 2000-tal föddes min första dotter, och även om jag inte visste vad jag skulle göra med mitt liv, visste jag en annan sak. Jag skulle ha åtta såna där små krabater till (men alla skulle födas med kejsarsnitt). Det tog åtta år, men sen kom de på löpande band. Fyra till blev det, och inget av dem med kejsarsnitt. Kroppen har en tendens att glömma…

Mina familljeplaner har gått finfint, jag har den ogenomskådliga komplexitet jag förtjänar, mitt hem är mitt ”frivilliga kaos”.
Men något som gått sämre är det där med att tränga bort min kreativitet. Behovet av att skapa har bara blivit starkare med tiden och har under åren fått sitt utlopp i alltifrån bloggar till att dekorera utskick med egenmålade etiketter.
Jag bara måste. Mina händer är min bästa tillgång och jag behöver använda dom för att skapa, tavlor, serier, romaner, broderier mm…

I dagsläget jobbar jag med unga samtidigt som jag driver mitt eget här hemma. Här skriver jag romaner, illustrerar barnböcker och målar grönsaker. Hör gärna av dig om du tycker om det jag gör eller läs mer under min portfolio.